Maso nakrájíme na nudličky a obalíme v solamylu. Nakrájíme zeleninu – papriku na kostičky, pórek na kolečka, nať na kostičky a zelí na nudličky.
Na pánev dáme osmažit dozlatova kuřecí maso, přidáme koření – kari kořením nešetříme. Maso se bude trochu připalovat, ale to vůbec nevadí, vznikne nám tak výborný sos.
Dozlatova opečené maso dáme do druhého kastrolu a na pánev vhodíme zeleninu. Přidáme 6 polévkových lžic sójové omáčky a přiklopíme na 2 minuty pokličkou. Promícháme, výpečky z pánve se uvolní do zeleniny.
Přidáme zpět maso, ještě jednou promícháme a podáváme s rýží.
Oloupané brambory nakrájíme na malé kousky, česnek na plátky a vše dáme do zapékací misky, přidáme vegetu, majoránku,…
více o Brambory zapečené s česnekem
Marináda na 2-3 krkovice:
- 1 cibule
- 1 strožek česneku
- 3 lžíce hořčice
- 1 dl piva ( desítku, 12 je moc hořká)
…
více o Krkovice v pivu podle Terči