Maso pokrájíme na kostičky nebo nudličky, osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji osmažíme dozlatova. Ke konci přidáme i drobně pokrájenou šunku. Stačí jí jen dva plátky, je dost aromatická a na provonění to stačí. Pak přidáme pokrájená oloupaná rajčata (5-6 kusů, dle velikosti), nasekaný česnek, koření a buď papriku nebo olivy (ale můžeme obojí). Krátce pod poklicí podusíme, dle chuti osolíme a opepříme a nakonec vmícháme pokrájenou mozzarellu. Dále již tepelně neupravujeme a ihned podáváme.
Podáváme s opečenou bagetou nebo toustem, bramborem... dozdobené bylinkami dle chuti.
Připravit můžeme i z krůtího masa, šmakouna (vegetariánský pokrm, pochopitelně bez šunky)...
Brambory jemně nastrouháme, vodu slijeme, přidáme vejce, utřený česnek a mouku, pepř, majoránku a dle chuti osolíme.…
více o Zapečený bramborák se zelím
Tmavou tvarohovou náplň umícháme ze všech ingrediencí na náplň. Žloutky ušleháme s cukry do pěny, pak přidáme rozehřátý…
více o Bábovka tvarohovo-tvarohová
Opláchnuté díly masa protkneme slaninou a osolíme. Očištěnou zeleninu a cibuli nakrájíme na plátky, mírně osmahneme na…
více o Hospodská svíčková na smetaně