Maso pokrájíme na kostičky nebo nudličky, osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji osmažíme dozlatova. Ke konci přidáme i drobně pokrájenou šunku. Stačí jí jen dva plátky, je dost aromatická a na provonění to stačí. Pak přidáme pokrájená oloupaná rajčata (5-6 kusů, dle velikosti), nasekaný česnek, koření a buď papriku nebo olivy (ale můžeme obojí). Krátce pod poklicí podusíme, dle chuti osolíme a opepříme a nakonec vmícháme pokrájenou mozzarellu. Dále již tepelně neupravujeme a ihned podáváme.
Podáváme s opečenou bagetou nebo toustem, bramborem... dozdobené bylinkami dle chuti.
Připravit můžeme i z krůtího masa, šmakouna (vegetariánský pokrm, pochopitelně bez šunky)...
kralika rozsekame na porce. Doprostred pekace polozime kachnu okolo nasklademe porce kralika, pridame nakrajenou cibuli…
více o Kachna pecena s kralikem
Maso pokrájíme na kousky (nudličky, kostky), osolíme, okořeníme chilli a oreganem, zakápneme lžící oleje, promícháme a…
více o Barevná minutka - trikolora
Cibuli nakrájíme na jemno, z vajec vyrobíme vejce míchaná, špekáčky a okurky rozřízneme podélně na čtvrtiny. Plátky…
více o Španělské ptáčky podle mamky