Maso pokrájíme na kostičky nebo nudličky, osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji osmažíme dozlatova. Ke konci přidáme i drobně pokrájenou šunku. Stačí jí jen dva plátky, je dost aromatická a na provonění to stačí. Pak přidáme pokrájená oloupaná rajčata (5-6 kusů, dle velikosti), nasekaný česnek, koření a buď papriku nebo olivy (ale můžeme obojí). Krátce pod poklicí podusíme, dle chuti osolíme a opepříme a nakonec vmícháme pokrájenou mozzarellu. Dále již tepelně neupravujeme a ihned podáváme.
Podáváme s opečenou bagetou nebo toustem, bramborem... dozdobené bylinkami dle chuti.
Připravit můžeme i z krůtího masa, šmakouna (vegetariánský pokrm, pochopitelně bez šunky)...
Do části vlažného mléka rozmícháme trochu mouky, přisladíme 1 lžící cukru a rozdrobíme droždí - necháme vzejít kvásek. …
více o Cukrářská vánočka (mazanec)
Odblaněná vepřová játra nakrájíme na kousky a orestujeme doměkka s jemně nasekanou cibulí. Směs dohladka rozmixujeme,…
více o Paštika z vepřových jater
V míse si připravíme podoubnou směs jako na sekanou: mleté maso, 2-3 lžičky soli, pepř, koření na mleté maso a česnek…
více o Zapečená cuketa s mletým masem