Maso pokrájíme na kostičky nebo nudličky, osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji osmažíme dozlatova. Ke konci přidáme i drobně pokrájenou šunku. Stačí jí jen dva plátky, je dost aromatická a na provonění to stačí. Pak přidáme pokrájená oloupaná rajčata (5-6 kusů, dle velikosti), nasekaný česnek, koření a buď papriku nebo olivy (ale můžeme obojí). Krátce pod poklicí podusíme, dle chuti osolíme a opepříme a nakonec vmícháme pokrájenou mozzarellu. Dále již tepelně neupravujeme a ihned podáváme.
Podáváme s opečenou bagetou nebo toustem, bramborem... dozdobené bylinkami dle chuti.
Připravit můžeme i z krůtího masa, šmakouna (vegetariánský pokrm, pochopitelně bez šunky)...
Na másle opečeme játra a vyjmeme. Opečeme osolené kuřecí čtvrtky, kostky slaniny, přidáme koření, přilijeme brusinkový…
více o Kuřecí čtvrtky po pražsku
1) Brambory oloupeme a spolu s omytou neloupanou cuketou nakrájíme na kostky. Cibuli a česnek nakrájíme najemno. Máslo…
více o Bramborovo-cuketové kari
Cukr, žloutky a máslo utřeme do pěny a přidáme sníh z bílků, mouku, citronovou kůru nebo kakao. Dáme na plech s pečícím…
více o Citronové nebo kakaové cukroví