Ovesné vločky namočíme přes noc do mléka. Ráno je krátce a povaříme na mírném ohni s tím, co máme rádi – pár rozinek, nasekané oříšky, skořice, kokos...
Hotovou kaši můžeme též dochutit čerstvým nebo kompotovaným ovocem. Sladíme medem, ovocným nebo květovým sirupem, případně cukrem. Na talířku můžeme kaši pokapat rozpuštěným máslem, ale není to nutné. Hotovou kaši můžeme posypat kakaem, oříšky, tvarohem, strouhanou čokoládou, dozdobit ovocem... Zkrátka fantazii se meze nekladou.
Pokud máme rádi kaši řidší, přidáme trochu mléka.
Pochopitelně si můžeme kaši připravit i k večeři, svačině apod.
Tento recept kdysi dávno objevila moje maminka v nějakém kuchařském časopise a uchytil se, můj partner již nechce jinou…
více o Rychle, zdravě a chutně losos
V míse promícháme dohromady hladkou mouku, kypřicí prášek, jedlou sodu a sůl. V jiné misce vyšleháme vejce s cukrem,…
více o Citronovo-jogurtové muffiny
Anglickou slaninu nakrájenou na silnější plátky (nejlépe z Billa) nakrájíme na pruhy dle chuti. 1/4 orestujeme opepřené…
více o Špagety Carbonara – snadno
Krůtí prsa nakrájíme na 8 kusů, cibuli a česnek nakrájímé nadrobno, žampiony a rajčata na plátky, lístky petrželky…
více o Krůtí medailonky na rajčatech
Z ingrediencí na těsto vypracujeme hladké těsto, necháme ho v chladu půl hodiny proležet, pak jím pokryjeme dno a část…
více o Amorův jablečný řez (koláč)
TĚSTO
Smícháme změklé máslo, cukr krystal, polohrubou mouku, špetku soli a kakao. Po chvíli přidáme celé vejce. Těsto…
více o Dvoubarevný tvarohový koláč