Ovesné vločky namočíme přes noc do mléka. Ráno je krátce a povaříme na mírném ohni s tím, co máme rádi – pár rozinek, nasekané oříšky, skořice, kokos...
Hotovou kaši můžeme též dochutit čerstvým nebo kompotovaným ovocem. Sladíme medem, ovocným nebo květovým sirupem, případně cukrem. Na talířku můžeme kaši pokapat rozpuštěným máslem, ale není to nutné. Hotovou kaši můžeme posypat kakaem, oříšky, tvarohem, strouhanou čokoládou, dozdobit ovocem... Zkrátka fantazii se meze nekladou.
Pokud máme rádi kaši řidší, přidáme trochu mléka.
Pochopitelně si můžeme kaši připravit i k večeři, svačině apod.
Tento recept kdysi dávno objevila moje maminka v nějakém kuchařském časopise a uchytil se, můj partner již nechce jinou…
více o Rychle, zdravě a chutně losos
Z 80 g cukru uděláme světlý karamel, zamícháme do něj ořechy a odstavíme na pečicí papír vychladnout, vzniklou hmotu…
více o Ztuhlý úsměv (oříškový krém)
Z koření připravíme marinádu, kuřecí maso nakrájíme na malé kousky, přidáme marinádu a necháme chvilku odležet.
Na…
více o Kuřecí maso s pórkem na kari
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o „Paličkové" linecké cukroví