Ovesné vločky namočíme přes noc do mléka. Ráno je krátce a povaříme na mírném ohni s tím, co máme rádi – pár rozinek, nasekané oříšky, skořice, kokos...
Hotovou kaši můžeme též dochutit čerstvým nebo kompotovaným ovocem. Sladíme medem, ovocným nebo květovým sirupem, případně cukrem. Na talířku můžeme kaši pokapat rozpuštěným máslem, ale není to nutné. Hotovou kaši můžeme posypat kakaem, oříšky, tvarohem, strouhanou čokoládou, dozdobit ovocem... Zkrátka fantazii se meze nekladou.
Pokud máme rádi kaši řidší, přidáme trochu mléka.
Pochopitelně si můžeme kaši připravit i k večeři, svačině apod.
Tento recept kdysi dávno objevila moje maminka v nějakém kuchařském časopise a uchytil se, můj partner již nechce jinou…
více o Rychle, zdravě a chutně losos
Slaninu nakrájíme na drobné kousky cca 1x1 cm a orestujeme, přidáme osolené kuřecí maso restujeme. Rajče nakrájíme na…
více o Mexická quesadilas se salsou
Žampiony oloupeme a zbavíme je nožiček, které pokrájíme na menší kousky. Na oleji osmahneme cibuli, až trošku zezlátne…
více o Žampiony plněné šunkou a nivou
Všechnu zeleninu si omyjeme a nakrájíme.
Nakrájenou zeleninu si rozdělíme do 5-ti misek a můžeme podávat samotné či s…
více o Zeleninový salát Barevňák
TUŇÁKOVÁ POMAZÁNKA
Tuňáka dáme do misky. K tuňákovi přidáme pomazánkové máslo a nájemno nakrájenou cibulku. Přidáme…
více o Bagety s tuňákovou pomazánkou