Jednoduchá ovesná kaše – zdravě a chutně

3.64

hodnoceno: 14
Příprava: 10 minut
Porce: 1
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Na dochucení
    • rozinky
    • med
    • kompotované ovoce
    • vanilka
    • semínka
    • sirup
    • skořice - mletá
    • čerstvé ovoce
    • ořechová jádra
    • rozpuštěné máslo
  • Kaše
    • 40
      g ovesné vločky
    • 150
      ml mléko polotučné

Postup přípravy receptu

  • Ovesné vločky namočíme přes noc do mléka. Ráno je krátce a povaříme na mírném ohni s tím, co máme rádi – pár rozinek, nasekané oříšky, skořice, kokos...
  • Hotovou kaši můžeme též dochutit čerstvým nebo kompotovaným ovocem. Sladíme medem, ovocným nebo květovým sirupem, případně cukrem. Na talířku můžeme kaši pokapat rozpuštěným máslem, ale není to nutné. Hotovou kaši můžeme posypat kakaem, oříšky, tvarohem, strouhanou čokoládou, dozdobit ovocem... Zkrátka fantazii se meze nekladou.
  • Pokud máme rádi kaši řidší, přidáme trochu mléka.
  • Pochopitelně si můžeme kaši připravit i k večeři, svačině apod.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: