Ovesné vločky namočíme přes noc do mléka. Ráno je krátce a povaříme na mírném ohni s tím, co máme rádi – pár rozinek, nasekané oříšky, skořice, kokos...
Hotovou kaši můžeme též dochutit čerstvým nebo kompotovaným ovocem. Sladíme medem, ovocným nebo květovým sirupem, případně cukrem. Na talířku můžeme kaši pokapat rozpuštěným máslem, ale není to nutné. Hotovou kaši můžeme posypat kakaem, oříšky, tvarohem, strouhanou čokoládou, dozdobit ovocem... Zkrátka fantazii se meze nekladou.
Pokud máme rádi kaši řidší, přidáme trochu mléka.
Pochopitelně si můžeme kaši připravit i k večeři, svačině apod.
Tento recept kdysi dávno objevila moje maminka v nějakém kuchařském časopise a uchytil se, můj partner již nechce jinou…
více o Rychle, zdravě a chutně losos
Porce králíka osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a položíme do pekáče na pokrájené houby. Přidáme nahrubo nasekanou…
více o Králík na houbách a hořčici
Roztopíme sádlo a vložíme nakrájenou cibuli a restujeme 5 min.pak zalijeme vodou.
Nakrájíme brambory na kostičky a…
více o Bramboračka pro malé kuchaře
V uvedeném pořadí vložíme ingredience do pekárny. Použijeme zarovnanou lžičku droždí a vrchovatou lžičku soli. Zapneme…
více o Kmínový chleba z pekárny