Ovesné vločky namočíme přes noc do mléka. Ráno je krátce a povaříme na mírném ohni s tím, co máme rádi – pár rozinek, nasekané oříšky, skořice, kokos...
Hotovou kaši můžeme též dochutit čerstvým nebo kompotovaným ovocem. Sladíme medem, ovocným nebo květovým sirupem, případně cukrem. Na talířku můžeme kaši pokapat rozpuštěným máslem, ale není to nutné. Hotovou kaši můžeme posypat kakaem, oříšky, tvarohem, strouhanou čokoládou, dozdobit ovocem... Zkrátka fantazii se meze nekladou.
Pokud máme rádi kaši řidší, přidáme trochu mléka.
Pochopitelně si můžeme kaši připravit i k večeři, svačině apod.
Tento recept kdysi dávno objevila moje maminka v nějakém kuchařském časopise a uchytil se, můj partner již nechce jinou…
více o Rychle, zdravě a chutně losos
Předehřejeme troubu (horkovzdušnou na 160 °C). Kulatou dortovou formu vyložíme papírem na pečení. Cukr, heru a celá…
více o Nutelové řezy s vůní skořice
Uvařenou rýži necháme vychladnout, promícháme s ovocem nakrájeným na kousky. Přidáme rozinky (nejlepší jsou spařené a…
více o Ovocný salát pro zimní večery
Krajíčky chleba diagonálně nakrájíme na trojúhelníky. V hlubokém talíři rozkvedláme vejce se solí. Do druhého talíře…
více o Opečené toasty s mozzarellou
Králíka rozporcujeme, z trupu připravíme vývar. Pokud nemáme celého dáme kýta, hřbety a podlejeme vodou. Porce osolíme,…
více o Králík – slintající soused
1. Na přípravu těsta smícháme rozinky, kandované ovoce a citrónovou kůru. Vše zalijeme rumem a necháme nejlépe přes noc…
více o Vánoční rumový chlebíček