Nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na sádle, přidáme protlak, kuličky pepře a nového koření, bobkový list a necháme vše chvíli osmahnout. Zalijeme vodou a řádně rozmícháme. Přidáme hovězí bujón. Necháme povařit. Přidáme asi 2–3 lžíce cukru, osolíme a přidáme dle chuti ocet (já dávám necelou polévkovou lžíci). Hladkou mouku rozmícháme v troše vody a přiléváme pomalu do omáčky za stálého míchání tak, aby nám nevznikly hrudky. Necháme řádně provařit asi 20–30 minut a propasírujeme přes síto. Ochutnáme a pokud je potřeba, tak ještě dosladíme, dokyselíme, dosolíme. Vypneme omáčku a začneme přilévat za stálého míchání smetanu.
Maso nakrájíme na kousky asi 2x2 cm, aglickou slaninu na proužky, cibuli na kolečka, posypeme kořenim a přidáme olej -…
více o Kuřecí ražniči pro lenochy
Tvaroh ušleháme dohladka, opatrně přidáme majonézu, hořčici, koření a cibulku. Pomazánku rozdělíme do misek do každé…
více o Senzační tvarohová pomazánka
Jemně pokrájený špek společně s pokrájenou cibulí osmažíme dorůžova. Pak přidáme osmažit i na kostičky, nudličky či…
více o Dušené vepřové maso s hlívou