Nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na sádle, přidáme protlak, kuličky pepře a nového koření, bobkový list a necháme vše chvíli osmahnout. Zalijeme vodou a řádně rozmícháme. Přidáme hovězí bujón. Necháme povařit. Přidáme asi 2–3 lžíce cukru, osolíme a přidáme dle chuti ocet (já dávám necelou polévkovou lžíci). Hladkou mouku rozmícháme v troše vody a přiléváme pomalu do omáčky za stálého míchání tak, aby nám nevznikly hrudky. Necháme řádně provařit asi 20–30 minut a propasírujeme přes síto. Ochutnáme a pokud je potřeba, tak ještě dosladíme, dokyselíme, dosolíme. Vypneme omáčku a začneme přilévat za stálého míchání smetanu.
Do mísy dáme mouku, smícháme s práškem do pečiva, přidáme sůl, kmín, nakrájenou zelenou nať, Promícháme a přiléváme dle…
více o Chlebový knedlík bez vajec
Filé položíme v jedné vrstvě do pekáčku vymazaného tukem. Jogurt a bylinky s paprikou smícháme a filé směsí zalijeme.…
více o Rybí filé pečené s jogurtem
Na pánvi osmahneme cibuli, přidáme mleté maso a necháme prohřát. Do zapékací mísy nebo remosky naklademe na kolečka…
více o Zapečené mleté maso s cuketou