Nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na sádle, přidáme protlak, kuličky pepře a nového koření, bobkový list a necháme vše chvíli osmahnout. Zalijeme vodou a řádně rozmícháme. Přidáme hovězí bujón. Necháme povařit. Přidáme asi 2–3 lžíce cukru, osolíme a přidáme dle chuti ocet (já dávám necelou polévkovou lžíci). Hladkou mouku rozmícháme v troše vody a přiléváme pomalu do omáčky za stálého míchání tak, aby nám nevznikly hrudky. Necháme řádně provařit asi 20–30 minut a propasírujeme přes síto. Ochutnáme a pokud je potřeba, tak ještě dosladíme, dokyselíme, dosolíme. Vypneme omáčku a začneme přilévat za stálého míchání smetanu.
Na oleji zesklovatíme cibulku, přidáme žampiony, na kousky nakrájené krabí tyčinky, pórek, osolíme, opepříme, okořeníme…
více o Rizoto z krabích tyčinek
Kuřecí maso a žampiony nakrájíme na malé kostky popř. nudličky. Do většího hrnce dáme vařit vodu na těstoviny, kterou…
více o Těstoviny s kuřetem a houbami