Na oleji zpěníme cibulku, přidáme najemno nastrouhanou mrkev, petržel (od obojího cca stejné množství jako cibule) a podusíme. Přidáme rajský protlak, zalijeme litrem vody, přidáme kostku bujónu, 2 bobkové listy, nové koření a česnek. Vaříme cca 15 minut.
Poté dáme do polévky najemno nastrouhaný brambor a vše povaříme doměkka. Podle chuti potom osolíme a přidáme ocet (cca půl lžičky).
V polévce je hodně zeleniny, tak už není potřeba žádné zavářky. Případně se ale hodí jak těstoviny, tak rýže.
Penne uvaříme al dente podle předpisu. Na teflonové pánvi rozehřejeme máslo a přidáme hrášek a chřest nakrájený na 3cm…
více o Penne s hráškem a chřestem
1. Kuřecí maso nasekáme na drobné kousky a prudce opečeme na másle.
2. Dáme do pekáče a podlijeme bílým vínem, přidáme…
více o Kuře na víně M. Woodhamsové
Vyšleháme mouku s vejcem. Poté pomalu přiléváme vodu. V případě vody se řídíme spíše podle rozumu, těsto by mělo mít…
více o Galletes - slane palacinky