Na oleji zpěníme cibulku, přidáme najemno nastrouhanou mrkev, petržel (od obojího cca stejné množství jako cibule) a podusíme. Přidáme rajský protlak, zalijeme litrem vody, přidáme kostku bujónu, 2 bobkové listy, nové koření a česnek. Vaříme cca 15 minut.
Poté dáme do polévky najemno nastrouhaný brambor a vše povaříme doměkka. Podle chuti potom osolíme a přidáme ocet (cca půl lžičky).
V polévce je hodně zeleniny, tak už není potřeba žádné zavářky. Případně se ale hodí jak těstoviny, tak rýže.
Tvaroh smícháme s měkkým sýrem, nakrájenou sterilovanou červenou paprikou, červenou sladkou paprikou, cibulkou na jemno…
více o Budapešťská výborná pomazánka
Mouku smícháme s práškem do pečiva. Vejce utřeme s cukrem a pak přilijeme smetanu. Přisypeme mouku a všechno promícháme…
více o Bábovka s čokoládovými kousky
Do trochy vlažného mléka rozdrobíme droždí a přidáme cukr a trochu mouky. Na teplém místě necháme vzejít kvásek. Do…
více o Vdolky s povidly a šlehačkou