Na oleji zpěníme cibulku, přidáme najemno nastrouhanou mrkev, petržel (od obojího cca stejné množství jako cibule) a podusíme. Přidáme rajský protlak, zalijeme litrem vody, přidáme kostku bujónu, 2 bobkové listy, nové koření a česnek. Vaříme cca 15 minut.
Poté dáme do polévky najemno nastrouhaný brambor a vše povaříme doměkka. Podle chuti potom osolíme a přidáme ocet (cca půl lžičky).
V polévce je hodně zeleniny, tak už není potřeba žádné zavářky. Případně se ale hodí jak těstoviny, tak rýže.
Do vlažné vody vlijeme olej, rozdrobíme droždí a směs necháme během asi 5 minut vzejít kvásek. Tento kvásek vlijeme do…
více o Bylinkový chléb v troubě
Droždí s cukrem rozmícháme ve vlahém mléce a nalijeme do mouky s rozpuštěným máslem a troškou soli a vypracujeme těsto,…
více o Cibulový koláč – Zwiebelkuchen
Cukr a vejce rozšleháme, přidáme zbytek surovin, zamícháme, vlijeme do pekáčku nebo na plech a v horkovzduchu pečeme na…
více o Radčina jablečná buchta