Cibuli nakrájíme najemno a na pánvi opečeme dozlatova, potom přidáme maso (mírně na pánvi osolíme). Když nám maso zhnědne, přidáme lžíci špagetového koření a krátce orestujeme. Přidáme rajčatové pyré a vývar z jedné kostky bujónu. Necháme přivést k varu a za občasného míchání vaříme na mírném ohni, dokud se nám přebytečná voda trochu neodpaří. Poté přidáme prolisovaný česnek, bazalku, oregano, popřípadě ještě trochu špagetového koření a 10 minut povaříme. Na závěr do omáčky přimícháme strouhaný parmazán (dá se sehnat strouhaný v balíčku po 40 g, dávám 1/2).
Uvařené špagety scedíme, prolijeme studenou vodou a promícháme s olivovým olejem. Podáváme s omáčkou a strouhaným sýrem.
Hermelín vyjmeme z obalu, položíme na plátek chleba, potřeme olejem s kořením (může být ostřejší) a na grlilovacím…
více o Grilovaný hermelín na topince
Kuře naporcujeme, osolíme, uložíme na pekáč, přidáme oloupaná a na plátky nakrájená jablka, máslo a na plátky nakrájený…
více o Kuře na česneku s jablky
Uvařené těstoviny smícháme s pokrájenými jablky a rozinkami. Žloutky utřeme s cukrem (dle chuti a kyselosti jablek),…
více o Jablečné těstoviny s tvarohem