Cibuli nakrájíme najemno a na pánvi opečeme dozlatova, potom přidáme maso (mírně na pánvi osolíme). Když nám maso zhnědne, přidáme lžíci špagetového koření a krátce orestujeme. Přidáme rajčatové pyré a vývar z jedné kostky bujónu. Necháme přivést k varu a za občasného míchání vaříme na mírném ohni, dokud se nám přebytečná voda trochu neodpaří. Poté přidáme prolisovaný česnek, bazalku, oregano, popřípadě ještě trochu špagetového koření a 10 minut povaříme. Na závěr do omáčky přimícháme strouhaný parmazán (dá se sehnat strouhaný v balíčku po 40 g, dávám 1/2).
Uvařené špagety scedíme, prolijeme studenou vodou a promícháme s olivovým olejem. Podáváme s omáčkou a strouhaným sýrem.
*Množství surovin je na formu 20cm širokou.
Perníky nakrájíme na plátky široké cca 1cm,které naskládáme vedle sebe do…
více o Perník z perníků – nepečený
Uvaříme těstoviny, voda může být osolená, já jí ale nesolím. Vymažeme pekáč lžičkou olivového oleje, ale nemusí být,…
více o Zapečené těstoviny s tuňákem
Veku nakrájíme na plátky. Máslo, česnek se solí a nakrájenou zelenou petrželkou utřeme do pěny a potřeme plátky veky z…
více o Australský česnekový chléb
Na tuku osmažíme cibuli a kolečka párků, pak přidáme orestovat pokrájené houby, přidáme nastrouhaný česnek, zaprášíme…
více o Frankfurtská polévka s houbami
Na másle zpěnit cibuli na kostičky, vložit sůl, skoro celý balíček papriky, bobkový list a vložit stehna, osmahnout,…
více o Vynikající kuře na paprice