Cibuli nakrájíme najemno a na pánvi opečeme dozlatova, potom přidáme maso (mírně na pánvi osolíme). Když nám maso zhnědne, přidáme lžíci špagetového koření a krátce orestujeme. Přidáme rajčatové pyré a vývar z jedné kostky bujónu. Necháme přivést k varu a za občasného míchání vaříme na mírném ohni, dokud se nám přebytečná voda trochu neodpaří. Poté přidáme prolisovaný česnek, bazalku, oregano, popřípadě ještě trochu špagetového koření a 10 minut povaříme. Na závěr do omáčky přimícháme strouhaný parmazán (dá se sehnat strouhaný v balíčku po 40 g, dávám 1/2).
Uvařené špagety scedíme, prolijeme studenou vodou a promícháme s olivovým olejem. Podáváme s omáčkou a strouhaným sýrem.
Oloupanou a nahrubo nakrájenou mrkev, celer a cibuli s dýni vaříme v co nejmenším množství vody. Když je vše uvařeno do…
více o Smetanová dýňová polévka
Polovinu čokolády (200 g) dáme do ohnivzdorné mísy společně s máslem a nízkém plameni rozehříváme do té doby, než nám…
více o Výborné čokoládové brownies