Cibuli nakrájíme najemno a na pánvi opečeme dozlatova, potom přidáme maso (mírně na pánvi osolíme). Když nám maso zhnědne, přidáme lžíci špagetového koření a krátce orestujeme. Přidáme rajčatové pyré a vývar z jedné kostky bujónu. Necháme přivést k varu a za občasného míchání vaříme na mírném ohni, dokud se nám přebytečná voda trochu neodpaří. Poté přidáme prolisovaný česnek, bazalku, oregano, popřípadě ještě trochu špagetového koření a 10 minut povaříme. Na závěr do omáčky přimícháme strouhaný parmazán (dá se sehnat strouhaný v balíčku po 40 g, dávám 1/2).
Uvařené špagety scedíme, prolijeme studenou vodou a promícháme s olivovým olejem. Podáváme s omáčkou a strouhaným sýrem.
Porce králíka osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a položíme do pekáče na pokrájené houby. Přidáme nahrubo nasekanou…
více o Králík na houbách a hořčici
Opražíme nasucho housku nakrájenou na kostičky v troubě dozlatova. Cibulku nasekáme najemno, zpěníme na másle, přidáme…
více o Kuře pečené s jemnou nádivkou
Předehřejte troubu na 160 stupňů. Kachní prsíčka několikrát nařízněte ostrým nožem a celou kachnu osolte a opepřete.…
více o Pomalu pečená kachna s medem
Penne uvaříme al dente podle předpisu. Na teflonové pánvi rozehřejeme máslo a přidáme hrášek a chřest nakrájený na 3cm…
více o Penne s hráškem a chřestem