Rozpálíme pánev bez oleje a placku z obou stran opečeme – musí se tvořit černé puchýřky. Opečené placky dáváme do hrnce s pokličkou, potíráme rozehřátým máslem, klademe postupně na sebe. Jíme samotné, popřípadě na sladko s marmeládou nebo s masovou přílohou.
Všechny ingredience smícháme a uděláme silnější placičky na vymazaný plech. Pečeme v předehřáté troubě při 200 °C cca…
více o Tvarohovo-bramborové placky
Ze snítek otrhejte lístky bylinek a nahrubo nasekejte. Do mixeru dejte dijonskou hořčici, přidejte sůl, pepř a nasekané…
více o Country marináda s tymiánem
Plátky krkovičky jemně rukou (pěstí) naklepeme, z osou stran lehce osolíme, opepříme. Jednu stranu posypeme troškou…
více o Dušená krkovička se zeleninou