Jednoduchá a velice rychlá příprava houskových knedlíků, kde nehrozí, že je rozvaříte, když se budou dělat o pět minut déle.
Nejprve si na kostičky nakrájené bílé pečivo nasucho orestujeme na pánvi dokřupava. Vymažeme a vysypeme varné skleničky nebo hrnečky.
Pak smícháme většinu mouky, mléko, vajíčko a sůl. Nakonec přidáme prášek do pečiva rozmíchaný ve troše mouky a úplně jako poslední opečené bílé pečivo.
Plníme do skleniček přibližně ze 3/4, dáme vařit do vody (maximálně 3 cm vody, aby vařící voda necákala do skleniček) na 15–20 min. Hodně vykynou a udělají takovou kupoli. Když si nebudete jistí, nechte chvilku déle.
Následně je vyjmeme a ještě teplé vyndáme ze skleniček a krájíme na plátky.
Určitě by do těsta šla vložit petrželka na zpestření celkem obyčejných knedlíků.
Housky pokrájené na drobné kostičky polijeme rozehřátým máslem a lehce promícháme. Vejce rozšleháme s mlékem a solí,…
více o Vídeňské houskové knedlíky
Brambory uvaříme nejlépe den předem. Pak vypracujeme těsto a necháme 2 hod. odležet, aby se houska nasákla od brambor.…
více o Bramborovo-houskové knedlíky
Kuře naporcujeme, osolíme, uložíme na pekáč, přidáme oloupaná a na plátky nakrájená jablka, máslo a na plátky nakrájený…
více o Kuře na česneku s jablky
Bagety nakrájíme na kolečka a po obou stranách potřeme česnekovým olivovým olejem. Rozložíme na plech s pečícím papírem…
více o Zapečené bagety se sýrem
Listové těsto rozdělíme na polovinu a každý díl rozválíme. Do spodu dortové mísy vymazané máslem dáme jednu část těsta,…
více o Hemenex v listovém těstu