Jednoduchá a velice rychlá příprava houskových knedlíků, kde nehrozí, že je rozvaříte, když se budou dělat o pět minut déle.
Nejprve si na kostičky nakrájené bílé pečivo nasucho orestujeme na pánvi dokřupava. Vymažeme a vysypeme varné skleničky nebo hrnečky.
Pak smícháme většinu mouky, mléko, vajíčko a sůl. Nakonec přidáme prášek do pečiva rozmíchaný ve troše mouky a úplně jako poslední opečené bílé pečivo.
Plníme do skleniček přibližně ze 3/4, dáme vařit do vody (maximálně 3 cm vody, aby vařící voda necákala do skleniček) na 15–20 min. Hodně vykynou a udělají takovou kupoli. Když si nebudete jistí, nechte chvilku déle.
Následně je vyjmeme a ještě teplé vyndáme ze skleniček a krájíme na plátky.
Určitě by do těsta šla vložit petrželka na zpestření celkem obyčejných knedlíků.
Housky pokrájené na drobné kostičky polijeme rozehřátým máslem a lehce promícháme. Vejce rozšleháme s mlékem a solí,…
více o Vídeňské houskové knedlíky
Brambory uvaříme nejlépe den předem. Pak vypracujeme těsto a necháme 2 hod. odležet, aby se houska nasákla od brambor.…
více o Bramborovo-houskové knedlíky
Uvařený kapustový list pomažeme kremžskou hořčicí a poklademe plátkem šunky a plátkem sýra, na to dáme kousek rajčete a…
více o Smažené kapustové listy
Vše smícháme a uděláme silnější placičky na vymazaný plech. Pečeme v předehřáté troubě při 200 °C cca 15 min., poté…
více o Tvarohovo-bramborové placky
Na oleji osmažíme do zlatova cibulku, přidáme rozmražený špenát, lehce provaříme, zalijeme mlékem (podle hrnce a počtu…
více o Špenátová krémová polévka
Mleté maso dáme do mísy, zalijeme smetanou ke šlehání a dobře propracujeme. Osolíme, opepříme, dochutíme muškátovým…
více o Holandské řízky - smetanové