Jednoduchá a velice rychlá příprava houskových knedlíků, kde nehrozí, že je rozvaříte, když se budou dělat o pět minut déle.
Nejprve si na kostičky nakrájené bílé pečivo nasucho orestujeme na pánvi dokřupava. Vymažeme a vysypeme varné skleničky nebo hrnečky.
Pak smícháme většinu mouky, mléko, vajíčko a sůl. Nakonec přidáme prášek do pečiva rozmíchaný ve troše mouky a úplně jako poslední opečené bílé pečivo.
Plníme do skleniček přibližně ze 3/4, dáme vařit do vody (maximálně 3 cm vody, aby vařící voda necákala do skleniček) na 15–20 min. Hodně vykynou a udělají takovou kupoli. Když si nebudete jistí, nechte chvilku déle.
Následně je vyjmeme a ještě teplé vyndáme ze skleniček a krájíme na plátky.
Určitě by do těsta šla vložit petrželka na zpestření celkem obyčejných knedlíků.
Housky pokrájené na drobné kostičky polijeme rozehřátým máslem a lehce promícháme. Vejce rozšleháme s mlékem a solí,…
více o Vídeňské houskové knedlíky
Brambory uvaříme nejlépe den předem. Pak vypracujeme těsto a necháme 2 hod. odležet, aby se houska nasákla od brambor.…
více o Bramborovo-houskové knedlíky
Rohlík namočíme v mléce, vymačkáme a smícháme s masem, 2 vejci a strouhaným sýrem. Osolíme, opepříme a dobře promícháme…
více o Vrstvený masový bochník
Na cibuli osmahneme anglickou, cibuli, žampiony a játra. Osolíme, opepříme, zalejeme trochou vody, přisypeme petrželku,…
více o Maminčino kuře s brambory