Jednoduchá a velice rychlá příprava houskových knedlíků, kde nehrozí, že je rozvaříte, když se budou dělat o pět minut déle.
Nejprve si na kostičky nakrájené bílé pečivo nasucho orestujeme na pánvi dokřupava. Vymažeme a vysypeme varné skleničky nebo hrnečky.
Pak smícháme většinu mouky, mléko, vajíčko a sůl. Nakonec přidáme prášek do pečiva rozmíchaný ve troše mouky a úplně jako poslední opečené bílé pečivo.
Plníme do skleniček přibližně ze 3/4, dáme vařit do vody (maximálně 3 cm vody, aby vařící voda necákala do skleniček) na 15–20 min. Hodně vykynou a udělají takovou kupoli. Když si nebudete jistí, nechte chvilku déle.
Následně je vyjmeme a ještě teplé vyndáme ze skleniček a krájíme na plátky.
Určitě by do těsta šla vložit petrželka na zpestření celkem obyčejných knedlíků.
Housky pokrájené na drobné kostičky polijeme rozehřátým máslem a lehce promícháme. Vejce rozšleháme s mlékem a solí,…
více o Vídeňské houskové knedlíky
Brambory uvaříme nejlépe den předem. Pak vypracujeme těsto a necháme 2 hod. odležet, aby se houska nasákla od brambor.…
více o Bramborovo-houskové knedlíky
Jahody s pudinkem uvařit a nechat vychladnout. Našlehat máslo a cukr, vešlehat vychladlou směs. Natírat na jakýkoli…
více o Jednoduchý jahodový moučník
Rozinky namočíme do vody. Máslo necháme změknout při pokojové teplotě a vyšleháme ho v misce do pěny. Postupně přidáme…
více o Tvarožník s ořechy a rozinkami
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o „Paličkové" linecké cukroví
1. Pórek okrájejte tak, aby vám zbyly pouze bílé a světle zelené části. Dobře opláchněte a nakrájejte na 5 cm kousky.
…
více o Pórkovo-bramborová polévka
Nakrájíme cibuli na kostičky a osmahneme ji lehce na oleji, přidáme mleté maso a koření a dusíme, až bude maso hotové. …
více o Zapékaná cuketa s mletým masem