lžíce
mletá sladká paprika
(můžeme smíchat s troškou pálivé)
sůl
200
ml
smetana ke šlehání
100
g
hladká mouka
cca
Postup přípravy receptu
Do hrnce dáme očištěné kuře nebo slepici (můžeme předem naporcovat), přilijeme vodu, přidáme koření a zeleninu, osolíme. Přivedeme k varu a vaříme do změknutí masa. Po uvaření maso vyndáme stranou a vývar přecedíme.
Drobně pokrájenou cibuli na oleji osmažíme dosklovata, pak zaprášíme mouku a krátce osmažíme. Poté přidáme ještě papriku, kterou necháme jen krátce, aby nám nezhořkla zpěnit a ihned zalijeme za stálého míchání čistým vývarem a smetanou. Vše povaříme cca 10 minut, za občasného promíchání. Povařenou omáčku ještě dle chuti osolíme (můžeme i opepřit) a dáme do ní prohřát porce kuřete nebo již jen čisté obrané maso bez kostí.
Podáváme nejlépe s kynutým knedlíkem, ale lze podávat i s těstovinami nebo rýží.
Pokud máme rádi pikantní omáčky, můžeme sladkou papriku namíchat s pálivou.
Bůček se sýry a solí propracujeme a dáme do skleňené nebo porcelánové misky. Do směsi uděláme dolíky, zalijeme je pivem…
více o Mletý bůček se směsí sýrů
Vyšleháme vejce s cukrem, přídáme ostatní, promícháme a nalijeme na vymazaný a vysypaný plech kokosem, pečeme na 180 st…
více o Višňové tvarohovo-kakaové řezy