lžíce
mletá sladká paprika
(můžeme smíchat s troškou pálivé)
sůl
200
ml
smetana ke šlehání
100
g
hladká mouka
cca
Postup přípravy receptu
Do hrnce dáme očištěné kuře nebo slepici (můžeme předem naporcovat), přilijeme vodu, přidáme koření a zeleninu, osolíme. Přivedeme k varu a vaříme do změknutí masa. Po uvaření maso vyndáme stranou a vývar přecedíme.
Drobně pokrájenou cibuli na oleji osmažíme dosklovata, pak zaprášíme mouku a krátce osmažíme. Poté přidáme ještě papriku, kterou necháme jen krátce, aby nám nezhořkla zpěnit a ihned zalijeme za stálého míchání čistým vývarem a smetanou. Vše povaříme cca 10 minut, za občasného promíchání. Povařenou omáčku ještě dle chuti osolíme (můžeme i opepřit) a dáme do ní prohřát porce kuřete nebo již jen čisté obrané maso bez kostí.
Podáváme nejlépe s kynutým knedlíkem, ale lze podávat i s těstovinami nebo rýží.
Pokud máme rádi pikantní omáčky, můžeme sladkou papriku namíchat s pálivou.
1. Na přípravu těsta smícháme rozinky, kandované ovoce a citrónovou kůru. Vše zalijeme rumem a necháme nejlépe přes noc…
více o Vánoční rumový chlebíček
Droždí + cukr + mléko vypracujeme v těsto, necháme asi hodinu kynout. Potom utvoříme silný váleček, který nakrájíme na…
více o Kynuté knedlíky s povidly
Do mísy nakrájíme rajčata, cibuli, salám, přidáme uvařená a vychlazená vejce, majolku a podle chuti osolíme a opepříme.…
více o Rajčatový salát s vejci