lžíce
mletá sladká paprika
(můžeme smíchat s troškou pálivé)
sůl
200
ml
smetana ke šlehání
100
g
hladká mouka
cca
Postup přípravy receptu
Do hrnce dáme očištěné kuře nebo slepici (můžeme předem naporcovat), přilijeme vodu, přidáme koření a zeleninu, osolíme. Přivedeme k varu a vaříme do změknutí masa. Po uvaření maso vyndáme stranou a vývar přecedíme.
Drobně pokrájenou cibuli na oleji osmažíme dosklovata, pak zaprášíme mouku a krátce osmažíme. Poté přidáme ještě papriku, kterou necháme jen krátce, aby nám nezhořkla zpěnit a ihned zalijeme za stálého míchání čistým vývarem a smetanou. Vše povaříme cca 10 minut, za občasného promíchání. Povařenou omáčku ještě dle chuti osolíme (můžeme i opepřit) a dáme do ní prohřát porce kuřete nebo již jen čisté obrané maso bez kostí.
Podáváme nejlépe s kynutým knedlíkem, ale lze podávat i s těstovinami nebo rýží.
Pokud máme rádi pikantní omáčky, můžeme sladkou papriku namíchat s pálivou.
Naklepeme kuřecí maso - lépe je ho naříznout tak, aby zabíralo co největší plochu a nebylo vysoké (z praktických důvodů…
více o Kuřecí prsíčka s překvapením
Bílky ušleháme zvlášť, dáme nad páru a vmícháme cukr, ořechy, strouhanku a kakao. Mícháme, až je směs horká, odstavíme,…
více o Pařížské rohlíčky od Dáši
Bílky se špetkou soli šleháme, až se vytvoří sníh přidáme cukr a vyšleháme to tuhého sněhu. Po jednom zašleháme žloutky…
více o Pikantní ořechová roláda
Já jsem tento dort pekla a použila jsem jen polovinu všech přísad. Ale když jsem dopekla, těsto bylo velmi nízké. A to…
více o Výborný domácí krtkův dort