Veškeré suroviny na těsto umícháme do hladka. Těsto vylijeme na vymazaný plech či do formy. Pečeme na 170 °C cca 22 minut. (plynová trouba)
Mezitím si připravíme náplň. Tvaroh smícháme v míse s cukrem a máslem. Po zchladnutí korpusu na něj náplň rovnoměrně naneseme.
Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu s rostlinným tukem. Můžeme tvaroh jen pokapat (při menším množství čokolády), či jej potřít celý. Necháme ztuhnout v lednici minimálně 3 hodiny.
Vím, že receptů na Míša řezy je tu plno, ale když jsem je chtěla péct poprvé, tak jsem se jen děsila, kolik vajec je třeba. Šlehač jsem neměla po ruce, abych z bílků mohla vyšlehat sníh a nakonec mě od bílků odradily komentáře, ve kterých si lidé stěžovali na velmi nízký korpus. Proto přikládám tento recept, se kterým jsem maximálně spokojena. Stejné těsto (bez kakaa) lze použít i jako základ pod ovoce, krémy, či podobné. Do dortové (kulaté) formy stačí bohatě poloviční dávka.
Cukr, žloutky a máslo utřeme do pěny a přidáme sníh z bílků, mouku, citronovou kůru nebo kakao. Dáme na plech s pečícím…
více o Citronové nebo kakaové cukroví
Losos zakoupený v supermarketu je již vykuchaný, zbavíme ho pouze ploutví, případně hlavy a rozkrojíme podél na 2 půlky…
více o Losos s bylinkovou omáčkou
Vejce rozdělíme, bílky dáme do jedné mísy, žloutky do druhé. Ke žloutkům přisypte mouku, prášek do pečiva, přilijte…
více o Lívance podle Jamie Olivera
Jako mnoho jiných, i mne inspiroval film Slavnosti sněženek, kde se dva myslivecké spolky hádají, jestli kance udělají…
více o Kanec se šípkovou omáčkou