Veškeré suroviny na těsto umícháme do hladka. Těsto vylijeme na vymazaný plech či do formy. Pečeme na 170 °C cca 22 minut. (plynová trouba)
Mezitím si připravíme náplň. Tvaroh smícháme v míse s cukrem a máslem. Po zchladnutí korpusu na něj náplň rovnoměrně naneseme.
Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu s rostlinným tukem. Můžeme tvaroh jen pokapat (při menším množství čokolády), či jej potřít celý. Necháme ztuhnout v lednici minimálně 3 hodiny.
Vím, že receptů na Míša řezy je tu plno, ale když jsem je chtěla péct poprvé, tak jsem se jen děsila, kolik vajec je třeba. Šlehač jsem neměla po ruce, abych z bílků mohla vyšlehat sníh a nakonec mě od bílků odradily komentáře, ve kterých si lidé stěžovali na velmi nízký korpus. Proto přikládám tento recept, se kterým jsem maximálně spokojena. Stejné těsto (bez kakaa) lze použít i jako základ pod ovoce, krémy, či podobné. Do dortové (kulaté) formy stačí bohatě poloviční dávka.
Nejprve připravíme americké brambory (smažíme ve fritovacím hrnci, ale lépe v troubě "nasucho"), dále pokrájíme kuřecí…
více o Zapékaná špenátová miska
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o Paličkové cukroví – linecké
Těsto připravíme tak, že smícháme vajíčka s cukrem a sádlem, poté šleháme tak dlouho, aby cukr nekřupal mezi zuby (tak…
více o Košíčky maďarské babičky
Vyšleháme mouku s vejcem. Poté pomalu přiléváme vodu. V případě vody se řídíme spíše podle rozumu, těsto by mělo mít…
více o Galletes - slane palacinky