Veškeré suroviny na těsto umícháme do hladka. Těsto vylijeme na vymazaný plech či do formy. Pečeme na 170 °C cca 22 minut. (plynová trouba)
Mezitím si připravíme náplň. Tvaroh smícháme v míse s cukrem a máslem. Po zchladnutí korpusu na něj náplň rovnoměrně naneseme.
Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu s rostlinným tukem. Můžeme tvaroh jen pokapat (při menším množství čokolády), či jej potřít celý. Necháme ztuhnout v lednici minimálně 3 hodiny.
Vím, že receptů na Míša řezy je tu plno, ale když jsem je chtěla péct poprvé, tak jsem se jen děsila, kolik vajec je třeba. Šlehač jsem neměla po ruce, abych z bílků mohla vyšlehat sníh a nakonec mě od bílků odradily komentáře, ve kterých si lidé stěžovali na velmi nízký korpus. Proto přikládám tento recept, se kterým jsem maximálně spokojena. Stejné těsto (bez kakaa) lze použít i jako základ pod ovoce, krémy, či podobné. Do dortové (kulaté) formy stačí bohatě poloviční dávka.
Smícháme mouku, žloutky, cukr, kakao, olej, mléko a prášek do pečiva. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a opatrně ho vmícháme…
více o Pařížské kostky s Margotkou
Stehna opepříme, potřeme solí, česnekem, oreganem a citrónovou šťávou. Poprášíme je moukou a na oleji rychle osmahneme.…
více o Kuřecí stehna se zeleninou
Ohřejeme si mléko. Z trochy mléka, 3 lžic cukru, nadrobených kvasnic a trochy mouky si připravíme kvásek, který necháme…
více o Kynuté tvarohové koláče
Na pánev dáme máslo, pokrájenou cibuli, pokrájené houby a dusíme do měkka. Pak zalijeme třemi vejci, patřičně osolíme a…
více o Mňamózní houbový štrůdl