Veškeré suroviny na těsto umícháme do hladka. Těsto vylijeme na vymazaný plech či do formy. Pečeme na 170 °C cca 22 minut. (plynová trouba)
Mezitím si připravíme náplň. Tvaroh smícháme v míse s cukrem a máslem. Po zchladnutí korpusu na něj náplň rovnoměrně naneseme.
Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu s rostlinným tukem. Můžeme tvaroh jen pokapat (při menším množství čokolády), či jej potřít celý. Necháme ztuhnout v lednici minimálně 3 hodiny.
Vím, že receptů na Míša řezy je tu plno, ale když jsem je chtěla péct poprvé, tak jsem se jen děsila, kolik vajec je třeba. Šlehač jsem neměla po ruce, abych z bílků mohla vyšlehat sníh a nakonec mě od bílků odradily komentáře, ve kterých si lidé stěžovali na velmi nízký korpus. Proto přikládám tento recept, se kterým jsem maximálně spokojena. Stejné těsto (bez kakaa) lze použít i jako základ pod ovoce, krémy, či podobné. Do dortové (kulaté) formy stačí bohatě poloviční dávka.
Toto množství je na jeden dort, doma ale dělám 2 naráz. Jednak protože se jeden rychle sní a dělat z dvojité dávky je i…
více o Mandlový dort s meruňkami
Na rozpáleném tuku osmažíme cibuli. Přidáme na kostky pokrájené maso (hovězí, vepřové, drůbeží), které jsme osolili a…
více o Hovězí s hlívou na hořčici
Plátky toastu si položíme na plech vyložený papírem na pečení a posypeme sýrem. Pečeme na 200 stupňů dozlatova.
Cibuli…
více o Francouzská cibulačka IV.