ml
mléko
Dávám od oka, aby těsto nebylo moc husté, ani řídké.
1
balíček
vanilkový cukr
170
g
polohrubá mouka
0,5
balíček
prášek do pečiva
100
g
čokoláda
nalámaná nadrobno/nastrouhaná
citronová kůra
1
lžíce
kakao
60
g
cukr
Postup přípravy receptu
Vymažeme a vysypeme si formu na muffiny. Já vysypávám polohrubou moukou.
Všechny práškové ingredience vložíme do větší mísy a promícháme. Přidáme vajíčko a mléko. Znovu pořádně promícháme. Těsto by mělo mít přibližně stejnou konzistenci, jako těsto na lívance, takže podle potřeby ještě přidáme mléko nebo mouku. Těsto v míse posypeme citronovou kůrou rovnoměrně po celém povrchu a opět zamícháme. Nalijeme do formy, ale do každého otvoru nalijte jen slabou polovinu, těsto dost nabyde. Posypeme čokoládou a pečeme při 180°. Můžeme přidat jakékoliv ovoce podle chuti, nemusíte nutně dávat čokoládu. Můžeme také ozdobit polevou. Zkrátka popusťte uzdu své fantazii :)
Brambory oloupeme a nastrouháme. Přidáme pokrájené vymačkané zelí, osolíme, posypeme moukou a vypracujeme těsto. Ihned…
více o Bramborové lokše s povidlím
V misce si smícháme mouku s práškem do pečiva a vanilkovým cukrem. Přidáme v mléce rozpuštěné máslo s hnědým cukrem a…
více o Ainsleys Blueberry Muffins
Květy bezu omyjeme a zbavíme velkých stopek. Nakrájíme citron na kousky a společně s bezovými květy vaříme asi 20 minut…
více o Med z květů černého bezu
Vše smícháme dohromady. Navrch poklademe ovoce (ne po celém povrchu) a dáme do rozehřáté trouby péct 40 minut na 180…
více o Bublanina bez vajec a mléka
Čočku jsem si přes noc namočila. Následující den jsem slila vodu, zalila novou, přidala bobkový list, tymián a dala…
více o Talianska šošovicová polievka