Ze všech surovin (mimo ovoce) zpracujeme na vále těsto, které vyválíme silné asi 2-3 mm (můžete i víc).
Těsto si rozřežeme na čtverce podle velikosti ovoce. To do těsta dobře zabalíme a dáme je do vroucí vody. Asi po pěti minutách jeden zkusíme a popřípadě je už všechny vyndáme. Hotové propíchneme, aby z nich vyšla pára.
Jestliže knedlíky hned nepodáváme, potřeme si je máslem, aby se neslepily. Podáváme se smetanou a cukrem. Můžeme polít máslem.
Droždí s cukrem rozmícháme ve vlahém mléce a nalijeme do mouky s rozpuštěným máslem a troškou soli a vypracujeme těsto,…
více o Cibulový koláč – Zwiebelkuchen
Normálně okořenit stehýnka, dát zprudka opéci, dochutit pepřem, solí a tymiánem - tím malinko. Pak podlít (já prakticky…
více o Borůvková kuřecí stehna