Ze všech surovin (mimo ovoce) zpracujeme na vále těsto, které vyválíme silné asi 2-3 mm (můžete i víc).
Těsto si rozřežeme na čtverce podle velikosti ovoce. To do těsta dobře zabalíme a dáme je do vroucí vody. Asi po pěti minutách jeden zkusíme a popřípadě je už všechny vyndáme. Hotové propíchneme, aby z nich vyšla pára.
Jestliže knedlíky hned nepodáváme, potřeme si je máslem, aby se neslepily. Podáváme se smetanou a cukrem. Můžeme polít máslem.
Z bílků a cukru ušlehat tuhý sníh. Máslo a čokoládu rozpustit nad parou a nechat vychladnout. Vzniklou hmotu vmíchat do…
více o Sněhový koláč s čokoládou
Pažítku nasekáme nadrobno. Tuniaka scedíme. V miske spolu zmiešame obe suroviny. Pridáme vajcia a múku. Dochutíme soľou…
více o Tuniakové karbonátky so salsou
Paštičky se dělají z list. těsta. Těsto vyválet a vykrajovat kolečka. Jedno plné a dvě s vykrojeným středem, dávat na…
více o Sýrové paštičky švýcarské