Ze všech surovin (mimo ovoce) zpracujeme na vále těsto, které vyválíme silné asi 2-3 mm (můžete i víc).
Těsto si rozřežeme na čtverce podle velikosti ovoce. To do těsta dobře zabalíme a dáme je do vroucí vody. Asi po pěti minutách jeden zkusíme a popřípadě je už všechny vyndáme. Hotové propíchneme, aby z nich vyšla pára.
Jestliže knedlíky hned nepodáváme, potřeme si je máslem, aby se neslepily. Podáváme se smetanou a cukrem. Můžeme polít máslem.
Utřeme tuk, přidáme sýr a olej a našleháme. Pak přidáme na velmi tenké plátky nastrouhané ředkvičky a nadrobno usekanou…
více o Sýrová pomazánka s ředkvičkami
Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme mouku, chvíli restujeme, přisypeme papriku, přilijeme smetanu a tolik…
více o Paprikové brambory s okurkami
Pokud pečete občas kuře jen tak se slaninkou a cibulí, vždy něco zbyde. Tyto zbytky obereme a vložíme zpět do pekáčku…
více o Bramboláda se zbytky kuřete