Přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a se špetkou soli a promícháme jen zlehka, aby se ingredience spojily (hrudky mouky nejsou na škodu, naopak udělají lívanečky nadýchané i bez sněhu).
Polotekuté těsto necháme pár minut odstát, mezitím si připravíme hladkou pánev a rozpustíme na ní trochu másla.
Doprostřed pánve nalijeme naběračkou těsto.
Pečeme při střední teplotě, dokud se na těstu nezačnou dělat bublinky. Poté otočíme a dopečeme dozlatova z druhé strany.
Hotové lívanečky podáváme ještě teplé polité máslem, sirupem, medem nebo s džemem, dle chuti.
Všechny sypké přísady promícháme, přidáme ostatní a vymícháme polotekuté těsto. Dle potřeby přidáme mléko. Nalijeme do…
více o Makovec se lněným semínkem
Špagety uvaříme v mírně osolené vodě, scedíme a propláchneme teplou vodou. V míse prokapeme špagety olejem a posypeme…
více o Bleskové česnekové špagety
Na přípravu tohoto výborného cukroví se hodí nejlépe sádlo prodávané v kostkách. Nebojte se péct z této suroviny, v…
více o Sádlovky – recept po babičce
Cukr s vanilkovým cukrem třeme s vejci do pěny. Poté přidáme hladkou mouku spolu s práškem do pečiva, nevyšlehanou…
více o Šlehačková bábovka bez vážení