Přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a se špetkou soli a promícháme jen zlehka, aby se ingredience spojily (hrudky mouky nejsou na škodu, naopak udělají lívanečky nadýchané i bez sněhu).
Polotekuté těsto necháme pár minut odstát, mezitím si připravíme hladkou pánev a rozpustíme na ní trochu másla.
Doprostřed pánve nalijeme naběračkou těsto.
Pečeme při střední teplotě, dokud se na těstu nezačnou dělat bublinky. Poté otočíme a dopečeme dozlatova z druhé strany.
Hotové lívanečky podáváme ještě teplé polité máslem, sirupem, medem nebo s džemem, dle chuti.
Mouku, koření a sůl prosijeme přes síto, prohněteme s máslem, přidáme cukr, med a žloutek, podle potřeby přidáme ještě…
více o Anglické zázvorové sušenky
Šlehačku vylijeme do hrnce a přidáme čokoládu a nalámané tyčinky ledových kaštanů. Za stálého míchání povaříme-necháme…
více o Likér z ledových kaštanů
Korpus - žloutky ušleháme s cukrem moučkou a vanilkovým cukrem do pěny, potom přidáme vařící vodu a dál šleháme, až do…
více o Vanilkovo-čokoládový dort