Přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a se špetkou soli a promícháme jen zlehka, aby se ingredience spojily (hrudky mouky nejsou na škodu, naopak udělají lívanečky nadýchané i bez sněhu).
Polotekuté těsto necháme pár minut odstát, mezitím si připravíme hladkou pánev a rozpustíme na ní trochu másla.
Doprostřed pánve nalijeme naběračkou těsto.
Pečeme při střední teplotě, dokud se na těstu nezačnou dělat bublinky. Poté otočíme a dopečeme dozlatova z druhé strany.
Hotové lívanečky podáváme ještě teplé polité máslem, sirupem, medem nebo s džemem, dle chuti.
Jablka nakrájíme na kousky, posypeme cukrem a opečeme na 2 plátcích slaniny nakrájených na kostky. 3 plátky slaniny…
více o Jablka se slaninou a brambory
Tvaroh vymícháme s máslem, přidáme rozmačkané olejovky i s olejem, jemně nakrájenou cibuli, osolíme, opepříme, přidáme…
více o Toast andaluského rybáře
Středně velký květák zbavíme listů, očistíme a rozebereme na růžičky. Ty vložíme do vroucí osolené vody a krátce je…
více o Květákové placičky s uzeninou