Přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a se špetkou soli a promícháme jen zlehka, aby se ingredience spojily (hrudky mouky nejsou na škodu, naopak udělají lívanečky nadýchané i bez sněhu).
Polotekuté těsto necháme pár minut odstát, mezitím si připravíme hladkou pánev a rozpustíme na ní trochu másla.
Doprostřed pánve nalijeme naběračkou těsto.
Pečeme při střední teplotě, dokud se na těstu nezačnou dělat bublinky. Poté otočíme a dopečeme dozlatova z druhé strany.
Hotové lívanečky podáváme ještě teplé polité máslem, sirupem, medem nebo s džemem, dle chuti.
Na dno pekáčku nakapeme olivový olej, další patro bude cibule nakrájená na kolečka, další patro zelí (neždímám ho, aby…
více o Zapečené brambory – co dům dal
Do mouky uděláme důlek a rozdrobíme do něj droždí. Přelijeme trochou mléka a smícháme s droždím. Necháme asi 10 minut…
více o Skořicoví šneci s polevou
Celá vejce s cukrem našleháme a pak postupně přidáme všechny zbývající ingredience. Dáme do vymazané formy a pečeme. Je…
více o Bábovka s jablky a ořechy
V míse smícháme mouku, cukr a sůl, přidáme vejce a pomalu vmícháme mléko. Přimícháme 2 lžíce rozpuštěného másla. Těsto…
více o Francouzské palačinky Suzette