Přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a se špetkou soli a promícháme jen zlehka, aby se ingredience spojily (hrudky mouky nejsou na škodu, naopak udělají lívanečky nadýchané i bez sněhu).
Polotekuté těsto necháme pár minut odstát, mezitím si připravíme hladkou pánev a rozpustíme na ní trochu másla.
Doprostřed pánve nalijeme naběračkou těsto.
Pečeme při střední teplotě, dokud se na těstu nezačnou dělat bublinky. Poté otočíme a dopečeme dozlatova z druhé strany.
Hotové lívanečky podáváme ještě teplé polité máslem, sirupem, medem nebo s džemem, dle chuti.
Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky cca 1 cm široké. Pekáček vymažeme tukem (sádlo či olej). Na pekáček vyskládáme…
více o Zapečené brambory se šlehačkou
Koleno očistíme, vložíme do tlakového hrnce, přidáme 4 stroužky česneku, bobkový list, nové koření a pepř. Vše zalijeme…
více o Koleno z papiňáku a remosky
1. Na přípravu těsta smícháme rozinky, kandované ovoce a citrónovou kůru. Vše zalijeme rumem a necháme nejlépe přes noc…
více o Vánoční rumový chlebíček
Makrelu rozebereme do misky a přidáme nadrobno nakrájenou cibulku, na kostičky nakrájená vajíčka, majonézu, hořčici a…
více o Rybičková pomazánka z makrely