Vepřový bůček, oloupané párky a slaninu umeleme na masovém strojku, smícháme s vařenou rýží, nakrájenou cibulí, třeným česnekem, pepřem a solí. Těsto spojíme vejcem a dobře promícháme. Připravíme si kastrol, ve kterém na rozehřátém oleji krátce promícháme mletou papriku a vložíme osolené zelí. Z masové směsi uděláme 8 válečků a zabalíme je do zelných listů spařených vroucí vodou s octem a solí. Můžeme použít i čerstvé listy. Závitky převážeme nití, kterou před podáváním odstraníme. Ponoříme je do dusícího se zelí a zvolna dusíme 40–60 minut. Připravíme si zlatožlutou jíšku z másla a mouky a společně se zelím ji dobře provaříme. Před podáváním doplníme smetanou. Podáváme s noky nebo knedlíkem.
Uvařený kapustový list pomažeme kremžskou hořčicí a poklademe plátkem šunky a plátkem sýra, na to dáme kousek rajčete a…
více o Smažené kapustové listy
V mističce pečlivě smícháme kelímek smetany a přibližně 4 trojúhelníčky taveného sýra do hladka, můžeme naředit trochu…
více o Rychlá omáčka na těstoviny
Kuřecí maso nakrájíme na tenké plátky, osolíme, okořeníme a opečeme na pánvi. Pita chléb rozkrojíme, spodní díl potřeme…
více o Kuřecí steak v pita chlebu
Nastrouhaný sýr a brambory smícháme s vejcem a mlékem, přimícháme mouku s kypřidlem, vymícháme středně husté těstíčko,…
více o Bramborovo-sýrové lívance
Cibuli osmažíme dosklovata, přidáme mleté maso a smažíme do vypaření vody. Pak přidáme ještě krátce orestovat protlak s…
více o Sloppy Joes – zapečený sendvič
Smíchejte meruňkový džem s hořčicí a tymiánem a touto směsí potřete kuře cca 20 minut před jeho dopečením. Hořčice s…
více o „Meruňkové“ kuře po anglicku