Vepřový bůček, oloupané párky a slaninu umeleme na masovém strojku, smícháme s vařenou rýží, nakrájenou cibulí, třeným česnekem, pepřem a solí. Těsto spojíme vejcem a dobře promícháme. Připravíme si kastrol, ve kterém na rozehřátém oleji krátce promícháme mletou papriku a vložíme osolené zelí. Z masové směsi uděláme 8 válečků a zabalíme je do zelných listů spařených vroucí vodou s octem a solí. Můžeme použít i čerstvé listy. Závitky převážeme nití, kterou před podáváním odstraníme. Ponoříme je do dusícího se zelí a zvolna dusíme 40–60 minut. Připravíme si zlatožlutou jíšku z másla a mouky a společně se zelím ji dobře provaříme. Před podáváním doplníme smetanou. Podáváme s noky nebo knedlíkem.
Uvařený kapustový list pomažeme kremžskou hořčicí a poklademe plátkem šunky a plátkem sýra, na to dáme kousek rajčete a…
více o Smažené kapustové listy
Oloupeme brambory, rozkrojíme a dáme vařit do menšího množství vody. Když se začnou vařit přidáme na kousky nakrájené…
více o Zdravý vodník pro nejmenší
Necháme rozpustit máslo na pánvi, potom rozkvrdláme vajíčka v hrnečku, vajíčka osolíme a opepříme, rozkvrdlané vajíčka…
více o Míchaná vajíčka s pažitkou
1. smíchat sypké suroviny v misce č. 1 (mouka, čokoláda, ořechy, sůl, prášek do pečiva)
2. v misce č. 2 vyšlehat máslo…
více o Bábovka, kterou si zamilujete
Jemně pokrájený špek společně s pokrájenou cibulí osmažíme dorůžova. Pak přidáme osmažit i na kostičky, nudličky či…
více o Dušené vepřové maso s hlívou