Vepřový bůček, oloupané párky a slaninu umeleme na masovém strojku, smícháme s vařenou rýží, nakrájenou cibulí, třeným česnekem, pepřem a solí. Těsto spojíme vejcem a dobře promícháme. Připravíme si kastrol, ve kterém na rozehřátém oleji krátce promícháme mletou papriku a vložíme osolené zelí. Z masové směsi uděláme 8 válečků a zabalíme je do zelných listů spařených vroucí vodou s octem a solí. Můžeme použít i čerstvé listy. Závitky převážeme nití, kterou před podáváním odstraníme. Ponoříme je do dusícího se zelí a zvolna dusíme 40–60 minut. Připravíme si zlatožlutou jíšku z másla a mouky a společně se zelím ji dobře provaříme. Před podáváním doplníme smetanou. Podáváme s noky nebo knedlíkem.
Uvařený kapustový list pomažeme kremžskou hořčicí a poklademe plátkem šunky a plátkem sýra, na to dáme kousek rajčete a…
více o Smažené kapustové listy
1. Na přípravu těsta smícháme rozinky, kandované ovoce a citrónovou kůru. Vše zalijeme rumem a necháme nejlépe přes noc…
více o Vánoční rumový chlebíček
Droždí + cukr + mléko vypracujeme v těsto, necháme asi hodinu kynout. Potom utvoříme silný váleček, který nakrájíme na…
více o Kynuté knedlíky s povidly
Do mísy nakrájíme rajčata, cibuli, salám, přidáme uvařená a vychlazená vejce, majolku a podle chuti osolíme a opepříme.…
více o Rajčatový salát s vejci