Oddělte vejce na bílky a žloutky. Ve šlehači vyšlehejte bílky a 25 g cukru do ztuhnutí.
V jiné misce vyšlehejte žloutky a zbytek cukru (25 g). Vznikne krém, do kterého přidejte Mascarpone a opět pusťte šlehač.
Do vyšlehaného žloutku s Mascarpone opatrně vmíchejte bílek. Připravte hrneček s kafem a rumem + 1 lžíci cukru (rumu podle chuti).
Dlouhé piškoty namáčejte v kafi s rumem a vykládejte jimi mísu/dortovou formu. Když máte hotovou jednu vrstvu piškotů, přidejte na piškoty polovinu krémové směsi. Poté postup ještě jednou opakujte.
Horní vrstvu krému uhlaďte a posypte kakaem a lentilkami. Nechte nejlépe přes noc vychladit v lednici do druhého dne.
Kuřecí prsíčka nakrájíme na nudličky, osolíme, dáme do mísy a přidáme olej, česnek, kečup, 1 vejce, grilovací koření a…
více o Zapékané kuřecí nudličky Niké
Cibule oloupeme a nakrájíme na hrubo. Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Půlku cibule dáme na dno pekáčku.…
více o Pečené vepřové koleno na zelí
hřebíček, pepř, zázvor a skořici zalijeme 0,5l vody, uvedeme do varu a 5 minut povaříme. Poté odstavíme z plotny, ihned…
více o Orientální nápoj pro zahřátí