Oddělte vejce na bílky a žloutky. Ve šlehači vyšlehejte bílky a 25 g cukru do ztuhnutí.
V jiné misce vyšlehejte žloutky a zbytek cukru (25 g). Vznikne krém, do kterého přidejte Mascarpone a opět pusťte šlehač.
Do vyšlehaného žloutku s Mascarpone opatrně vmíchejte bílek. Připravte hrneček s kafem a rumem + 1 lžíci cukru (rumu podle chuti).
Dlouhé piškoty namáčejte v kafi s rumem a vykládejte jimi mísu/dortovou formu. Když máte hotovou jednu vrstvu piškotů, přidejte na piškoty polovinu krémové směsi. Poté postup ještě jednou opakujte.
Horní vrstvu krému uhlaďte a posypte kakaem a lentilkami. Nechte nejlépe přes noc vychladit v lednici do druhého dne.
Do mísy dáme mouku, cukr, sodu, a perníkové koření. Vše promícháme, přidáme máslo, žloutky, med a mléko a vypracujeme…
více o Medové perníčky hned k jídlu
Vejce,eidam,šunku,romadur a hermelín nahrubo nastrouháme.Přidáme jemně nakrájenou cibuli,majonézu,jogurt,sůl a pepř.…
více o Sýrovo-vajíčková pomazánka