Oddělte vejce na bílky a žloutky. Ve šlehači vyšlehejte bílky a 25 g cukru do ztuhnutí.
V jiné misce vyšlehejte žloutky a zbytek cukru (25 g). Vznikne krém, do kterého přidejte Mascarpone a opět pusťte šlehač.
Do vyšlehaného žloutku s Mascarpone opatrně vmíchejte bílek. Připravte hrneček s kafem a rumem + 1 lžíci cukru (rumu podle chuti).
Dlouhé piškoty namáčejte v kafi s rumem a vykládejte jimi mísu/dortovou formu. Když máte hotovou jednu vrstvu piškotů, přidejte na piškoty polovinu krémové směsi. Poté postup ještě jednou opakujte.
Horní vrstvu krému uhlaďte a posypte kakaem a lentilkami. Nechte nejlépe přes noc vychladit v lednici do druhého dne.
Smícháme ingredience na glazuru, přivedeme do bodu varu a necháme vychladnout. Připravíme si těsto - vyšleháme máslo s…
více o Kokosové řezy z Kapského města
Z uvedených surovin vypracujeme těsto, rozdělíme na 2 díly, vyválíme a přendáme na plech s vyšším okrajem. Poklademe…
více o Meruňková buchta s pudinkem
Vejce ušleháme se solamylem a ostatními přísadami. Do těstíčka naložíme naklepané řízky a necháme uležet do druhého dne…
více o Řízky v těstíčku Stella
Těsto připravíme tak, že smícháme vajíčka s cukrem a sádlem, poté šleháme tak dlouho, aby cukr nekřupal mezi zuby (tak…
více o Košíčky maďarské babičky
Cibuli osmažíme dosklovata, přidáme mleté maso a smažíme do vypaření vody. Pak přidáme ještě krátce orestovat protlak s…
více o Sloppy Joes – zapečený sendvič