Oddělte vejce na bílky a žloutky. Ve šlehači vyšlehejte bílky a 25 g cukru do ztuhnutí.
V jiné misce vyšlehejte žloutky a zbytek cukru (25 g). Vznikne krém, do kterého přidejte Mascarpone a opět pusťte šlehač.
Do vyšlehaného žloutku s Mascarpone opatrně vmíchejte bílek. Připravte hrneček s kafem a rumem + 1 lžíci cukru (rumu podle chuti).
Dlouhé piškoty namáčejte v kafi s rumem a vykládejte jimi mísu/dortovou formu. Když máte hotovou jednu vrstvu piškotů, přidejte na piškoty polovinu krémové směsi. Poté postup ještě jednou opakujte.
Horní vrstvu krému uhlaďte a posypte kakaem a lentilkami. Nechte nejlépe přes noc vychladit v lednici do druhého dne.
Očistíme si jeden vetší květák, syrový ho nastrouháme do mísy na větších očkách. Přidáme 2 žloutky, ochutíme vegetou,…
více o Květákové placky (karbanátky)
Vodu s uzenými žebry osolíme, přidáme 2 bobkové listy, 3 kuličky nového koření a rozlámané, předem namočené houby,…
více o Znamenitá bramborová polévka