Oddělte vejce na bílky a žloutky. Ve šlehači vyšlehejte bílky a 25 g cukru do ztuhnutí.
V jiné misce vyšlehejte žloutky a zbytek cukru (25 g). Vznikne krém, do kterého přidejte Mascarpone a opět pusťte šlehač.
Do vyšlehaného žloutku s Mascarpone opatrně vmíchejte bílek. Připravte hrneček s kafem a rumem + 1 lžíci cukru (rumu podle chuti).
Dlouhé piškoty namáčejte v kafi s rumem a vykládejte jimi mísu/dortovou formu. Když máte hotovou jednu vrstvu piškotů, přidejte na piškoty polovinu krémové směsi. Poté postup ještě jednou opakujte.
Horní vrstvu krému uhlaďte a posypte kakaem a lentilkami. Nechte nejlépe přes noc vychladit v lednici do druhého dne.
Dlouho jsem dotvářel pizzu k obrazu svému, tak jak mi utkvěla v paměti, když jsem ji jedl v Itálii. A myslím, že jsem…
více o Pizza (těsto lze i zamrazit)
Všechny ingredience dáme do kastrůlku na sporák a za stálého míchání necháme rozpustit. Nesmí se vařit!
Používáme na…
více o Čokoládová poleva na dorty